Invisalign a Silver Dentben

a láthatatlan fogszabályozó rendszer

Mi az Invisalign technológia?

Amikor a fogszabályozásról esik szó, legtöbben a hagyományos rögzített készülékekre asszociálunk és lelki szemeink előtt megjelennek a fogakra ragasztott kis tappancsok, melyek egy drót szálat fognak közre. Ennek különböző fém és esztétikus változatai elérhetőek manapság, de az elv közel ugyanaz.

Ezzel szemben az Invisalign technológia olyan megoldást kínál, mely szinte láthatatlan és bármikor eltávolítható a szájból.  Mindemellett a számítógépes tervezésnek köszönhetően jelentősen csökkenthető a hagyományos fogszabályozási idő. Hogyan lehetséges ez?

A fogszabályzó készülék az Invisalign által kifejlesztett speciális termoplasztikus anyagból készül. Teljesen átlátszó, nem tartalmaz fém elemeket és tökéletesen illeszkedik a fogsorhoz, ezáltal alig észrevehető.

A fogak mozgatásához szükséges erőt az előre megtervezett sínek adják le, amiket legalább napi 22 órában viselni kell, mivel azonban ezek nem rögzítettek, étkezéshez vagy egy fontos találkozó alatt bármikor kivehetőek.

A kezelés folyamata

Mivel minden páciens fogazata teljesen egyedi, a kezelési tervet is egyénre szabottan készítjük el. Az első konzultáció alkalmával szakorvosunk alaposan felméri a jelenlegi állapotot, majd egy oralis scanner segítségével digitálisan rögzíti is azt. Ebből egy 3D számítógépes képalkotási technológia megtervezi a fogszabályozás menetét lépésről lépésre, így a páciens által is előre láthatóvá válik a kezelés folyamata és a kívánt végeredmény.

A személyre szabott kezelési terv a páciens elvárásainak figyelembevételével és a fogorvos javaslatai alapján válik véglegessé és tartalmazza a kezelés várható idejét és költségeit is.

A kezelési terv fázisaihoz tartozó síneket / sínpárokat a megfelelő instrukciók mellett átadjuk a páciensnek.

Fogszabályozó szakorvosunk rendszeresen ellenőrzi a kezelés menetét és átadja a következő fázisban használandó készülékeket.

Kinek ajánljuk? Mik az előnyei más fogszabályozóhoz képest?

Ez a fajta kezelés típus kiváló választás lehet felnőtteknek vagy akár maradó fogazattal rendelkező tizenéveseknek is. Szinte minden gyakori fogszabályozási problémára megoldást nyújt.

Legtöbbször ezt a megoldást ajánljuk, ha:

  • munkája miatt fontos Önnek, hogy a készülék szinte láthatatlan és esetenként (pl. egy üzleti vacsora alatt) akár kivehető is legyen,
  • terhes lenne az Ön számára a rögzített készülékkel együtt a fogak tisztán tartása,
  • nehézségeket okoznak Önnek a hagyományos fogszabályozóval járó étkezési előírások,
  • a lehető legrövidebb idő alatt szeretné befejezni a kezelést.

Röviden mindenkinek, akinek ellenérzése van a hagyományos készülékekkel szemben és ezért nem vágott még bele a fogszabályozásba.

Specialistánk, Dr. Magyar Cecília véleménye a rendszerről

„Azért szeretek az Invisalign rendszerrel dolgozni, mert a digitális tervezés egy egyedi, személyre szabott, kiszámítható és gyors kezelést tesz lehetővé. Tapasztalatom szerint motiválja a pácienseket, hogy a végleges eredményt, már a kezelés megkezdése előtt pontosan láthatják. Itt szeretném megcáfolni azt a tévhitet, mely szerint ez a fogszabályozó típus csak kisebb esztétikai korrekciók esetén alkalmazható, ugyanis más készülékekhez hasonlóan a harapás pontos beállítására is tökéletesen alkalmas. Viselése kényelmes, esztétikus, valóban szinte láthatatlan fogszabályozást tesz lehetővé, mindemellett étkezéskor vagy fogmosáskor könnyen eltávolítható, ezzel hozzájárulva a komforthoz, valamint a megfelelő szájhigiéné fenntartásához.”

Arra törekszünk, hogy minden páciensünk egészségesen és ragyogóan mosolyoghasson!