Kezeléseinkről az alábbiakban rövid tájékoztatást nyújtunk, ami azonban nem helyettesíti a személyre szabott fogorvosi tanácsadást. A Silver Dent fogorvosai professzionális tudású, a szakmájuk iránt elhivatott szakemberek, akik megfelelő időt szánnak a tájékoztatásra is. Türelmesen és részletesen magyarázzák el Önöknek a kezelésekkel kapcsolatos tudnivalókat, minden kérdésükre készséggel válaszolnak.

Silver Dent kezeles 1

Koronák

Akkor készítünk koronát, amikor a fog nagymértékben sérült, vagy veszélyben van a stabilitása. A korona a legnépszerűbb szolgáltatás, melyet pácienseink igénybe vesznek rendelőnkben. Alapanyaguk és előállítási technológiájuk széles döntési lehetőséget biztosít az Ön számára. Készülhetnek fém vázzal, préskerámiából vagy cirkóniumból az Ön egyéni elképzelésinek és lehetőségeinek megfelelően.

A kerámia és a cirkon korona fémmentes, melynek számos előnye van. Megoldás lehet fémallergiások számára, megtévesztésig hasonlít a természetes fogakhoz, illetve ezekkel a koronákkal elkerülhető a fogíny szürkés elszíneződése.

Koronák és hidak alkalmazása esetén több különböző megoldásra van lehetőség, melyekkel kapcsolatban szívesen adunk tanácsot.

Héjak

Letöredezett, szabálytan formájú, elkopott vagy elszíneződött fogak esztétikai és funkcionális korrekciójára a ma elérhető legalkalmasabb eszköz a héj. A vékony, de nagyon szilárd kerámia héjat a meglévő, de sérült fog felszínére ragasztjuk, mely fényáteresztő képessége miatt teljesen természetesnek tűnik. A Silver Dent fogászati rendelőben előszeretettel választják Pácienseink a kisebb esztétikai hibák korrigálására, népszerűségét többek annak is köszönheti, hogy ebben esetben nem, vagy csak kis mértékben szükséges foganyagot eltávolítani, elegendő a fogfelszínt egy speciális anyaggal történő ecseteléssel előkészíteni.

Csapos fog

A nagy mértékben sérült fogkorona, illetve az eleve gyökérkezelt fog koronai részének pótlása csak ún. csapos megerősítéssel lehet valóban tartós. A csapos fog felépítésekor a Silver Dent fogászati rendelőben speciális titán, vagy üvegszálas csapot helyezünk a gyökércsatornába, amely gondoskodik arról, hogy a borítókorona megfelelő stabilitású fogra kerülhessen. Ezzel a technikával tökéletesen és hosszútávon restaurálható a hiányzó koronai rész.

Hidak

A hidak egy vagy több hiányzó fog egyidejű pótlására alkalmasak. Csakúgy, mint a koronák esetében, készülhetnek fém vázzal vagy cirkóniumból az Ön egyéni elképzeléseinek és lehetőségeinek megfelelően. A hiányzó fog/ fogak pótlása a rágó funkció megfelelő visszaállításán túl, a meglévő fogak elvándorlásának megakadályozása végett is különösen fontos. Ráadásul implantátummal kiegészítve a kivehető részleges fogsor is kiváltható, egy állandó, fix fogászati készülékkel.

Fogsor

A kivehető fogpótlásoknak sok fajtája van; a választást nagyobb részben az egyéni adottságok határozzák meg. A Silver Dent fogászati rendelőben orvosaink a konzultáció során számos lehetséges fogpótlási alternatívát bemutatnak Önnek, megkönnyítve ezzel az Ön számára legmegfelelőbb kiválasztását.

Körhíd

A körhíd -nevéből adódóan- a teljes fogívre kiterjedő, összekapcsolódó koronákat, azaz hídtagokat jelenti.

Teljes kivehető műfogsor

A Silver Dent fogászati rendelőben a legkorszerűbb technológiával és kivételes precizitással készült műfogsorok sokkal élethűbbek, nem okoznak kényelmetlenséget, és tartósságuk is kimagasló.
A protézisekkel visszaállítjuk a normál rágási funkciót és az állkapocs megfelelő pozícióját.

Részleges kivehető műfogsor

Részleges protézist akkor alkalmazunk, ha a maradékfogak elhelyezkedése és száma nem teszi lehetővé a teljes rögzített pótlást.
A hiányzó fogak pótlása nem pusztán esztétikai okokból, hanem élettani hatásai miatt is fontos. A protézissel visszaállítjuk a normál rágási funkciót és állkapocs pozíciót.

Arra törekszünk, hogy minden páciensünk egészségesen és ragyogóan mosolyoghasson!