Kezeléseinkről az alábbiakban rövid tájékoztatást nyújtunk, ami azonban nem helyettesíti a személyre szabott fogorvosi tanácsadást. A Silver Dent fogorvosai professzionális tudású, a szakmájuk iránt elhivatott szakemberek, akik megfelelő időt szánnak a tájékoztatásra is. Türelmesen és részletesen magyarázzák el Önöknek a kezelésekkel kapcsolatos tudnivalókat, minden kérdésükre készséggel válaszolnak.

Implantátumok

Bármilyen okból is történik, fogaink elvesztése komoly traumával jár. A fogpótlás készítéséhez alkalmazott hidakat vagy kivehető protéziseket sokan kényelmetlennek találják és esztétikailag sem elégedettek a végeredménnyel.

A fogbeültetés, vagyis fogászati implantátum segítségével történő fogpótlás jóval nagyobb stabilitást és kényelemérzetet biztosít. A tökéletes biztonságérzet mellett a fogimplantátum másik előnye, hogy esztétikai hatása is kitűnő. A fogimplantátum összességében a páciensek életminőségének javítását szolgálja.

Az implantátum tulajdonképpen egy mesterséges foggyökér, amit az állcsontba csavarva rögzítünk. A műtétet követő gyógyulás után koronák, hidak, vagy protézis rögzíthető az implantátumra. Nagy előnye, hogy a fogpótlások rögzítéséhez nem szükségesek a környező egészséges fogak, így azokon semmilyen beavatkozást nem kell végezni.

Az implantátumok megfelelő körülmények között, akár élethosszig tartó megoldást kínálnak Önnek foghiány esetén.

A beavatkozás előtt minden esetben felmérjük pácienseink állapotát, digitális 3D CT röntgenünkkel pontosan feltérképezzük anatómiai adottságait, és az egészségi állapotát. Mindezek segítségével pontosan meg tudjuk határozni / tervezni az implantátum legoptimálisabb elhelyezkedését.

A Silver Dent fogászati rendelőben az alábbi fogászati implantátum típusokat használjuk, biztosítva Pácienseink számára a legmodernebb megoldásokat: Nobel Active (a világ legjobb implantátuma), Nobel Replace CC, AlphaBio

Csontpótlás

A fogeltávolítást követően, illetve bizonyos gyulladásos folyamatok csontleépítő hatásai miatt, sokszor a csontállomány mennyisége nem elegendő a további beavatkozások elvégzéséhez. Jellemzően az implantátum beültetéséhez szükséges pótolni a hiányzó szövetet. A Silver Dent fogászati rendelőben a legmodernebb csontpótló anyagokat és eljárásokat használva, teljesen fájdalommentesen végezzük el az arcüreg alapjának megemelését (sinus lift), vagy az állcsont szélesítését és magasítását.

Bölcsességfog eltávolítás

Legtöbb esetben a bölcsességfogaink nem egyenesen nőnek ki az állcsontból, vagy kevés a hely a szabályos növekedésükhöz. Ennek következtében gyakran okoznak a szomszédos fogakban is károkat, vagy mozdul el (torlódik) akár a teljes fogsor. Digitális 3D CT röntgenünkkel pontosan meg tudjuk határozni a bölcsességfogak helyzetét és adott esetben javaslatot teszünk azok eltávolítására. A beavatkozás során helyi érzéstelenítést alkalmazunk és az íny megnyitásával, illetve ha szükséges csont eltávolításával férünk hozzá a problémás foghoz, foggyökérhez. Az eltávolítást követően sebészi varrással zárjuk a műtéti területet.

Gyökércsúcs rezekció

Gyökércsúcs rezekciónak hívjuk a foggyökér egy részének sebészeti úton történő eltávolítását. Erre a beavatkozásra olyan esetekben lehet szükség, ahol a gyökércsúcs körül gyulladásos folyamatok vagy ciszta szerű elváltozások figyelhetők meg, és azok gyógyulása nem várható. Rezekciót végzünk olyan esetekben is, amikor a foggyökér anatómiai tulajdonságai (pl.:túl görbe gyökércsúcs) nem teszik lehetővé a korrekt gyökérkezelést, és gyökértömést.

Gyakran ez a beavatkozás az „utolsó lehetőség” a fog megtartására.

A rezekció során eltávolítjuk a foggyökér csúcsi részét és a gyulladt/ elhalt szöveteket, majd falálló töméssel látjuk el a megtisztított gyökércsatornát.

Ínyplasztika

Fogaink gyökerét az ínyünk is védi, ezért annak egészsége nem pusztán esztétikailag fontos. Az íny azáltal, hogy körbefogja, egyben stabilizálja is a fogat.

Az ínyvisszahúzódás szerencsére ma már szakszerű ínyplasztikai beavatkozással sikeresen kezelhető, amely során a szabaddá vált gyökérfelszínt ismét szövettel borítjuk.

A Silver Dent fogászati rendelőben a saját kötőszövet átültetése mellett szintetikus, ill. állati eredetű felszívódó kollagénmembránok is rendelkezésünkre állnak, melyek segítségével néhány hónap alatt teljesen regenerálható a hiányzó szövet.

A SILVER DENT IMPLANTOLÓGUS SPECIALISTÁJA

Névtelen terv (2)

Dr. Wesselényi Gabriella

parodontológus, implantológus specialista

Szakterületem a fogágybetegségek kezelése, az íny plasztikai műtétei, továbbá az esztétikai fogkezelések, például a porcelán héjak. Nagy tapasztalatra tettem szert az implantológia területén is.

Több fajta, a világon leggyakrabban használt implantátum rendszerekkel Magyarországon, valamint külföldön évente több száz implantációs műtétet végzek.

Legfőbb szakterületem – a parodontológia – minden fogászati kezelés alapja és feltétele is egyben, mégis sajnos kevéssé ismert. Ennek oka, hogy a páciensek gyakran nincsenek tisztában az ínysorvadás illetve a fogágybetegségek tüneteivel és következményeivel, annak ellenére, hogy ezek széles körben elterjedtek és minden korosztályban előfordulhatnak. Éppen ezért a munkám egyik legfontosabb részének tartom az alapos tájékoztatást és edukációt. Számomra a legnagyobb öröm, amikor a páciensek megértik a megelőzés fontosságát!

Arra törekszünk, hogy minden páciensünk egészségesen és ragyogóan mosolyoghasson!