Kezeléseinkről az alábbiakban rövid tájékoztatást nyújtunk, ami azonban nem helyettesíti a személyre szabott fogorvosi tanácsadást. A Silver Dent fogorvosai professzionális tudású, a szakmájuk iránt elhivatott szakemberek, akik megfelelő időt szánnak a tájékoztatásra is. Türelmesen és részletesen magyarázzák el Önöknek a kezelésekkel kapcsolatos tudnivalókat, minden kérdésükre készséggel válaszolnak.

Silver Dent esztétika

Icon infiltrációs technológia – megoldás a foltos fogakra

Rendelőnkben gyakran találkozunk azzal a jelenséggel, hogy az egyébként rendezett szép, világos fogakat fehér foltok csúfítják el. Ezek az apróbb vagy néhány esetben nagyobb kiterjedésű foltok sokszor a front fogakon helyezkednek el és annyira szembetűnőek, hogy a pácienseket zavarja a mindennapokban, nem mernek bátran mosolyogni.

Sokan jelentkeznek emiatt fogfehérítésre, ám ez a kezelés sajnos nem oldja meg a problémát, épp ellenkezőleg, bizonyos esetekben még láthatóbbá válnak tőle a foltok.

Mások a fehér foltok eltüntetésére szeretnének héjakat vagy koronákat készíttetni, azonban egészséges fogak esetén ezt sem javasoljuk.

Akkor mi a megoldás?

Az Icon infiltrációs technológia! Gyors, látványos és fájdalommentes!

Ezzel a módszerrel ma már lehetőségünk van ezeknek a kisebb zománchibáknak az azonnali eltüntetésére fájdalommentesen, komolyabb beavatkozás nélkül!

Hogyan lehetséges ez?

A szabad szemmel jól látható fehér foltocskák a fog külső rétegében, a zománcban bekövetkezett szerkezeti változás hatására alakulnak ki. Ez lehet veleszületett zománc fejlődési rendellenesség vagy külső tényező (pl.: sérülés, baleset, túlzott fluorid bevitel) következménye, de gyakran előfordul a rögzített fogszabályozót viselők között is, a nem megfelelő tisztítás miatt.

Mivel a zománc anyagának szerkezete változik meg ilyenkor, itt is kell orvosolnunk a problémát.

Ma már nem szükséges fúróval eltávolítani és idegen anyaggal pótolni ezt a fogrészt, ehelyett az Icon felületkitöltő műgyanta segítségével szép, egyenletes, az egészséges fogzománccal megegyező vagy ahoz nagyon hasonló felszínt tudunk létrehozni. Így eltűntetjük, vagy amennyiben ez nem lehetséges, jelentősen halványítjuk a fehér foltokat, ezáltal egy szép, homogén fogszínt kapunk.

Hogyan történik maga a kezelés?

A megfelelő ínyvédelem mellett a speciálisan erre kifejlesztett savval kondícionáljuk a fog felszínét, hogy az Icon műgyanta be tudjon hatolni a fogzománcba, majd ezzel kezeljük az érintett területet.

Az Icon műgyanta kitölti a meggyengült szerkezetű zománcot és abba beépülve megerősíti azt, ezáltal nem csak látszólag lesz hasonló, de anyagában is olyan ellenállóvá válik, mint az egészséges fogzománc.

Arra törekszünk, hogy minden páciensünk egészségesen és ragyogóan mosolyoghasson!