Kezeléseinkről az alábbiakban rövid tájékoztatást nyújtunk, ami azonban nem helyettesíti a személyre szabott fogorvosi tanácsadást. A Silver Dent fogorvosai professzionális tudású, a szakmájuk iránt elhivatott szakemberek, akik megfelelő időt szánnak a tájékoztatásra is. Türelmesen és részletesen magyarázzák el Önöknek a kezelésekkel kapcsolatos tudnivalókat, minden kérdésükre készséggel válaszolnak.

Fogfehérítés_kezelés_közben

A fogfehérítés célja a fogak eredeti színének visszaállítása, vagy annál jóval világosabbá tétele. A fogak elszíneződésének számos különféle oka lehet. A különböző ételszínezékek, a dohányzás, kávézás, bor, vagy nagymértékű tea stb. fogyasztás ugyanúgy szerepet játszik, mint az, hogy ahogy idősödünk, természetes módon sötétebbek (kopottabbak) lesznek fogaink. A fogkő is elszínezi a fogak felszínét, vagy számos esetben különböző gyógyszerek szedésének következménye is lehet.
Többféle módszer létezik a fogfehérítésre, de abban azonosak, hogy a fogak felületére valamilyen zselészerű anyagot kell felvinni és az abból felszabaduló aktív oxigénionok hatására világosodik ki a fog.

A fogfehérítés napjainkban már teljesen biztonságos kezelés, amely nem károsítja a fogzománcot. A Silver Dent rendelőjében a fogfehérítés két típusa is elérhető: a rendelői és az otthoni fogfehérítés.

Rendelői fogfehérítés

Mikor érdemes rendelői fogfehérítést választani?

Akkor érdemes a rendelői fogfehérítést választani, ha rövid idő alatt, igen látványos eredményt szeretnénk elérni, a fogaink épségének megőrzése mellett. Különösen hatékony a dohányzás vagy a színező hatású ételek és italok okozta elszíneződések látványos megszüntetésében.

Miért válasszam a Beyond® fogfehérítést?

A Beyond® a ma létező legmodernebb fogfehérítési technológia, amely nem csupán a fogak felszínét, hanem annak mélyebb rétegeit is képes megtisztítani. Különlegessége, hogy úgynevezett hidegfényes rendszeren alapul; ennek köszönhetően elkerülhető a fogak károsodása, amely a hagyományos -meleg fényű- eljárások során a fokozott hőtermelődés hatására gyakran bekövetkezik.

A Beyond® rendszer másik nagy előnye, hogy a kezelés mindössze 45 percet vesz igénybe, így a szükséges előkészületekkel együtt is, egy óra alatt elérhető a kívánt, akár 5-7 árnyalattal fehérebb eredmény. Népszerűsége a gyorsaság mellett egyszerűségében rejlik, hiszen így nem kell otthon bajlódni a fogfehérítő zselével és a sínekkel.

beyond (1)

Miért válasszam a Philips Zoomot?

A Philips Zoom® amellett, hogy bizonyítottan akár nyolc árnyalattal is fehérebb fogakat eredményez, teljesen biztonságos is. Míg más fogfehérítő termékek károsíthatják fogait és ínyét, a Philips Zoom a speciális Relief ACP deszenzibilizátorral együtt alkalmazva a ragyogóan fehér fogak mellett a fogzománc védelméről is gondoskodik.

zoom (1)

Beyond® vagy Philips Zoom® ?

 

Beyond®

Philips Zoom®

Mennyire hatásos?
A kezelést követő 7- 10 napban éri el a maximális 5-7 árnyalattal fehérebb eredményt. Az 5-7 árnyalatnyi fehérség a kezelés után azonnal látható.
Mennyire tartós az eredmény?
Az egyéni életmódtól függően kb. 3 évig megőrizhető a fehérség. Az egyéni életmódtól függően akár 4-5 évig is megőrizhető a fehérség.
Mennyi időt vesz igénybe a kezelés?
A fogfehérítés során 3 X 15 percig történik a fogfehérítő zselé megvilágítása a speciális hidegfényterápiás Beyond lámpával. A fogfehérítés során 3 X 15 percig történik a fogfehérítő zselé megvilágítása a speciális Philips Zoom WhiteSpeed lámpával.
Mennyire lesz érzékeny a fogam?
A Beyond® fogfehérítés során a speciális hidegfényterápiás lámpával teljes mértékben kivédhetjük a fogérzékenységet. A Philips Zoom® fehérítés során használt gélek egyedi, ún. ACP (amorf kalcium-foszfát) deszenzibilizátorral rendelkeznek, amelyről klinikailag bizonyított, hogy csökkenti az érzékenységet.
Kinek ajánlott?
Aki természetesen ragyogó fehérségű mosolyra vágyik! Aki extrém fehérségű mosolyra vágyik!

Professzionális fogfehérítés otthon?

Igen, lehetséges!

Miért az Opalescence® a legjobb választás?

Az Opalescence fogfehérítő zselé más fehérítőkkel ellentétben nem szivárog ki a fogsínből, állagának köszönhetően helyén tartja a sínt. A kálium-nitrát és a fluorid csökkenti továbbá az érzékenységet, miközben erősíti a zománcot és gátolja a fogszuvasodást. A zselé 20%-os víztartalma megelőzi a fog kiszáradását és a színvisszaesést, ezáltal az Opalescence az egyik legmegbízhatóbb fogfehérítő termék. Egyetemen végzett vizsgálattal igazolt, hogy a gél 8-10 órán át aktív marad, így az éjszakai fehérítés eredménye hamar megmutatkozik.

Hogyan működik az Opalescence® fogfehérítő?

 A speciális fogfehérítő anyag a fog mélyebb rétegeiben fejti ki hatását azáltal, hogy oxidálja és így feloldja azokat a mikro-molekulákat és pigmentanyagokat, amelyek az elszíneződést okozzák.

Más rendszerekkel szemben a másik nagy előnye, hogy olyan anyagokat is tartalmaz, amelyek a fogzománc megerősítését segítik, így az a későbbiekben ellenállóbb lesz az új szennyeződések ellen.

Hogyan zajlik az otthoni fehérítés?

Az univerzális, előre töltött fogfehérítő sínek használata több szempontból is praktikus:
– nincs szükség külön fogfehérítő sín készítésére, így költséghatékonyabb
– nem kell félni attól, hogy túl sok anyag kárba vész, hiszen az előtöltött sínek az ideális mennyiségű zselét már tartalmazzák
– higiénikusabb megoldás az otthoni fogfehérítésre, hiszen az egyszeri használat után kidobható

A sínek átadásakor lépésről lépésre elmagyarázzuk a fogfehérítő otthoni használatát, és átadjuk a szükséges információkat tartalmazó leírást is!

Győződjön meg az egyszerű használatról, kattintson a linkre!
https://www.youtube.com/watch?v=pBEx_CWQbSw

A fogfehérítés előtt van bármi teendő?

Mivel a Fogfehérítést csak tiszta és egészséges fogsoron lehet végezni, előtte egy alapos dentálhigiénés tisztítás javasolt, amin eltávolítjuk a fogkövét és lepolírozzuk a fogait.

Ezzel az eljárással tökéletes előkészítjük a fogait, hogy a legjobb eredményt érhessük el.

A fogfehérítés után van bármi dolgom?

A végeredmény megőrzésének érdekében van néhány szabály, amit fontos betartani:

  • Ne dohányozzon.
  • Ne igyon kávét, kólát vagy bármilyen italt, amely színezéket tartalmaz, a kezelés befejezését követő 10 napban.
  • Kerülje a színezéket tartalmazó ételeket (ketchup, mustár, szójaszósz stb.) a kezelést követő 10 napban.
  • Évente vagy fél évente járjon el dentálhigiénés kezelésre.

A fogfehérítés fájdalommal jár?

Néhány esetben előfordulhat, hogy a kezelés alatt pár napig hidegre-melegre érezhet kisebb érzékenységet, ami a kezelés befejezése után elmúlik.

Arra törekszünk, hogy minden páciensünk egészségesen és ragyogóan mosolyoghasson!