Kezeléseinkről az alábbiakban rövid tájékoztatást nyújtunk, ami azonban nem helyettesíti a személyre szabott INGYENES fogorvosi tanácsadást. A Silver Dent fogorvosai professzionális tudású, a szakmájuk iránt elhivatott szakemberek, akik megfelelő időt szánnak a tájékoztatásra is. Türelmesen és részletesen magyarázzák el Önöknek a kezelésekkel kapcsolatos tudnivalókat, minden kérdésükre készséggel válaszolnak.

A fogfehérítés célja a fogak eredeti színének visszaállítása, vagy annál jóval világosabbá tétele. A fogak elszíneződésének számos különféle oka lehet. A különböző ételszínezékek, a dohányzás, kávézás, bor, vagy nagymértékű tea stb. fogyasztás ugyanúgy szerepet játszik, mint az, hogy ahogy idősödünk, természetes módon sötétebbek (kopottabbak) lesznek fogaink. A fogkő is elszínezi a fogak felszínét, vagy számos esetben különböző gyógyszerek szedésének következménye is lehet.
Többféle módszer létezik a fogfehérítésre, de abban azonosak, hogy a fogak felületére valamilyen zselészerű anyagot kell felvinni és az abból felszabaduló aktív oxigénionok hatására világosodik ki a fog.

A fogfehérítés napjainkban már teljesen biztonságos kezelés, amely nem károsítja a fogzománcot. A Silver Dent rendelőjében a fogfehérítés két típusa is elérhető: a rendelői és az otthoni fogfehérítés.

Rendelői fogfehérítés

Mikor érdemes rendelői fogfehérítést választani?

Akkor érdemes a rendelői fogfehérítést választani, ha rövid idő alatt, igen látványos eredményt szeretnénk elérni, a fogaink épségének megőrzése mellett. Különösen hatékony a dohányzás vagy a színező hatású ételek és italok okozta elszíneződések látványos megszüntetésében.

Miért válasszam a Beyond® fogfehérítést?

A Beyond® a ma létező legmodernebb fogfehérítési technológia, amely nem csupán a fogak felszínét, hanem annak mélyebb rétegeit is képes megtisztítani. Különlegessége, hogy úgynevezett hidegfényes rendszeren alapul; ennek köszönhetően elkerülhető a fogak károsodása, amely a hagyományos -meleg fényű- eljárások során a fokozott hőtermelődés hatására gyakran bekövetkezik.

A Beyond® rendszer másik nagy előnye, hogy a kezelés mindössze 30 percet vesz igénybe, így a szükséges előkészületekkel együtt is, egy óra alatt elérhető a kívánt, akár 6-8 árnyalattal fehérebb eredmény. Népszerűsége a gyorsaság mellett egyszerűségében rejlik, hiszen így nem kell otthon bajlódni a fogfehérítő zselével és a sínekkel.

Otthoni fogfehérítés

Mikor válasszam az otthoni fogfehérítést?

Ha nem érzi fogait elég fehérnek, de tart a túlságosan vakító mosolytól, érdemes az otthoni fogfehérítést választania, hiszen a hordási idővel saját magának szabályozhatja a fehérítés mértékét. A korábban elvégzett rendelői fogfehérítés „felfrissítésére” is előszeretettel alkalmazzák, hiszen segítségével bármikor visszanyerhető a kívánt fehérség.

Mi a menete?

Az otthoni fogfehérítés előtt szükséges egy szakorvosi konzultáció, amely során az orvos felméri az Ön fogainak állapotát és pontos tájékoztatást ad az otthoni fogfehérítő termékről, illetve annak használatáról. Mivel kémiai anyag használatáról van szó, a biztonságos alkalmazásához elengedhetetlen az orvosi felügyelet.

A minél szebb végeredmény elérése érdekében, a legtöbb esetben fogkőeltávolítás javasolt a fehérítő kúra elkezdése előtt. A konzultációt követően a szakorvos lenyomatot vesz a fogakról, ez alapján készül a speciális, személyre szabott lágy, műanyag fehérítő sín, amibe majd a fehérítő anyagot kell befecskendezni. A sín elkészültével a szakorvos megmutatja, hogyan kell használni a fogfehérítő anyagot, és minden szükséges információval ellátja a Pácienst a fogfehérítési időszakra nézve.

A kezelés megkezdését követően néhány nappal érdemes beiktatni egy kontroll- időpontot, amely során szakorvosunk is meggyőződhet arról, hogy minden rendben zajlik.

Arra törekszünk, hogy minden páciensünk egészségesen és ragyogóan mosolyoghasson!