Kezeléseinkről az alábbiakban rövid tájékoztatást nyújtunk, ami azonban nem helyettesíti a személyre szabott fogorvosi tanácsadást. A Silver Dent fogorvosai professzionális tudású, a szakmájuk iránt elhivatott szakemberek, akik megfelelő időt szánnak a tájékoztatásra is. Türelmesen és részletesen magyarázzák el Önöknek a kezelésekkel kapcsolatos tudnivalókat, minden kérdésükre készséggel válaszolnak.

Fogtömések

Az esztétikus tömés sem kíván meg több időt vagy energiát Öntől, de a végeredmény magáért beszél, mert látványra meg sem tudja mondani majd, melyik fogát tömtük be. A Silver Dent fogászati rendelőben a fogtömésekhez különleges fogszínű kompozit anyagokat használunk, melyeket magas kopásállóság és szilárdság jellemez.

Amalgám tömések cseréje

Az amalgám töméseket mára több országban betiltották, nem véletlenül: bizonyított, hogy az amalgám, higany- tartalma miatt számos szervi megbetegedés okozója lehet, hiszen a nyállal kioldódva, bekerül a szervezetbe. Nem érdemes halogatni a régi amalgám tömések cseréjét, különösen akkor, ha az alábbi tünetek is jelentkeznek:
– hajhullás
– bőrbetegségek
– ízületi gyulladás

A Silver Dent fogászati rendelőben gondosan izolálva távolítjuk el a régi amalgámot, így elkerülve, hogy a kezelés során káros anyag kerüljön a szervezetbe.

Gyökérkezelés

A gyökérkezelés olyan fogmegtartó eljárás, amivel megmenthető a szuvasodott, fertőzött fog. A Silver Dent fogászati rendelőben használt modern technológiáknak köszönhetően ma már jó eséllyel évekig a kezelés után is megmaradhatnak a gyökérkezelt fogak. A beavatkozás teljesen fájdalommentes, hiszen helyi érzéstelenítéssel történik. A kezelés során a fogbélüreg tartalmát eltávolítjuk, a visszamaradt üres gyökércsatornát lehetőség szerint szabályos formára alakítjuk és különböző kémiai anyagok segítségével fertőtlenítjük, majd betömjük.

Inlay és Onlay

Ha sokáig halogatjuk a szuvas fog ellátását, a károsodás tovább terjed, és egyre nagyobb részét érinti a fognak. A nagyobb mennyiségű szuvas foganyag eltávolítása után sok esetben hagyományos töméssel már nem lehet hosszantartó eredmény elérni, ezért a Silver Dent fogászati rendelőben ún. betéteket készítünk a szuvas rész pótlására, melyek a beragasztást követően teljesen észrevétlenek, és anyagösszetételüknek köszönhetően rendkívül tartósak.

Barázdazárás

A barázdazárás a leggyakrabban alkalmazott prevenciós fogászati beavatkozás. Mivel a maradó fogak szuvasodása a legtöbb esetben a nehezen tisztítható barázdák mélyéről indul, a Silver Dent fogászati rendelőben egy speciális anyaggal töltjük fel ezeket a területeket. Az így kialakított, egyenletesebb felszín könnyen tisztítható válik, a tömőanyag pedig erősíti a fogzománcot. A barázdazárás elvégzése a maradó fog előtörését követő 6 hónapon belül a legeredményesebb!

Arra törekszünk, hogy minden páciensünk egészségesen és ragyogóan mosolyoghasson!