Air filler blog – a modern orvosi esztétika

No Comments

Air filler

A modern orvosi esztétika legzseniálisabb találmánya

A hyaluronsavas töltés kétségkívül az egyik legnépszerűbb orvos- esztétikai kezelés, mellyel nemcsak a “kacsa szájak” megalkotására vagyunk képesek, hanem az elvesztett volumen pótlásával a lehető legtermészetesebb eredményeket érjük el. A kezeléssel a bőrfiatalításon és az ajakdúsításon túl az öregedés jeleit is csökkenthetjük, és a plasztikai műtétek idejét is jelentősen eltolhatjuk.

Nagyon sokszor találkozunk azzal a ténnyel, hogy az emberek fogalmi zavarral is küzdenek, ha szépészeti beavatkozásokról van szó. Sokszor elhangzik a mondat, hogy „botox- szal töltötték fel a száját…”. Fontos tisztázni, hogy a botox a dinamikus izmok ellazítására, blokkolására való toxin, amivel szintén csodákat lehet művelni, de semmiképp sem kerülhet például az ajkakba. Leggyakrabban a szarkalábak, és a homlokráncok kezelésére használják, de nagyon sok területen alkalmazható a mimikai ráncoktól kezdve a migrén kezeléséig.

A kozmetológiában a feltöltésekre a hyaluronsavat alkalmazzuk. Ezzel, az egyébként a szervezetünkben is megtalálható anyaggal képesek vagyunk pótolni az elvesztett volument, így feltöltve a mély ráncokat (pl. nasolabialis redő), vagy az ajkakat. Míg régebben az ajaktöltés, és a nasolabialis redő (orr-száj barázda) töltése volt az általános, ma már követni is nehéz, milyen új technikákkal és eszközökkel alkalmazzuk az arc különböző részein.

A modern orvosi esztétika legzseniálisabb találmánya – Air filler

Hogyan készülj a kezelésre?

  1. A forma:

Ha van egy elképzelésed arról, hogy milyen ajakformát szeretnél, tarts ki mellette, ugyanakkor fogadd meg a szakember tanácsát! A megfelelő forma kiválasztásánál mindenképp vedd figyelembe azt is, hogy hogyan illeszkedik majd az arcformádhoz, és minden esetben törekedj a harmonikus megjelenésre!

  1. Fájdalom

A legelső kérdés szinte kivétel nélkül az, hogy fájdalmas e a kezelés? A válasz pedig az, hogy attól függ, hova töltenek. A kontúrozás, vagyis a szájszélek kiemelése kissé kellemetlen lehet, azonban az ajkak volumen növelése kicsit sem fájdalmas, a ráncok feltöltése pedig akár érzéstelenítés nélkül is elviselhető. A kezelést ettől függetlenül minden esetben felületi érzéstelenítés mellett végezzük, így tulajdonképpen teljesen fájdalommentesnek mondható a kezelés.

  1. Meddig tart a hatása?

Az orr- ajak között húzódó nevetőráncokat 12-15 havonta érdemes feltölteni, mélységüktől függően 0,5- 1 ml hyaluronsavval. Az ajkak töltésénél általában azt javasoljuk, hogy a kívánt forma és volumen eléréséhez szükséges anyagmennyiséget két ülésben, kb. 2 hónap eltéréssel töltsük be, mert a tapasztalatok szerint így sokkal tartósabb lesz az eredmény. A kívánt forma elérése után elegendő 12-15 havonta frissíteni a formát, jelentősen kevesebb kb. 0,5 ml hyaluronsavval. Az egyéni életmód is jelentősen befolyásolja a töltés tartósságát, a megfelelő mennyiségű vízfogyasztással, a dohányzás és az alkohol mellőzésével sokat tehetünk mi magunk is azért, hogy az eredmény minél tovább tartson.

  1. A kezelésnek lesznek látható nyomai?

Az ajaktöltést úgy javasoljuk időzíteni, hogy 2-3 napig semmilyen hivatalos eseményen ne kelljen a Páciensünknek megjelennie, hiszen a kezelt területtől függően néhány napig láthatók lesznek a töltés helyei, apró pöttyök formájában. A feltöltés napján, illetve másnap a kezelt terület jeges borogatásával, illetve aloe- vera, vagy árnika krémmel történő kezelésével sokat tudunk gyorsítani a regenerációs folyamatokon.

  1. Milyen területeken a leghatásosabb?

Általánosságban elmondható, hogy a vastagabb bőrfelületeken a leglátványosabb és a legtartósabb az eredmény, hiszen ezeken a területeken tud a legjobban beépülni a hyaluronsav. Ezért az Air- filler kezelés az ajak volumen növelésénél és kontúrozásánál, az orr- ajak között húzódó nevető- ránc, a szájzug- ránc, és a szemöldök közti ráncok, valamint az alsó ajak és az áll között húzódó ráncok feltöltésénél a legeredményesebb!

  1. Milyen területeken érdemes még kipróbálni?

A legújabb technikák már lehetővé teszik akár az arccsont, vagy az áll töltésével az arc kontúrozását és formázását, emellett egyre gyakrabban alkalmazzák a kezelést az orr apróbb deformitásainak korrigálásra, pl. az orrhát kiegyenesítésére is!

 

A Silver Dent- nél az Air- filler specialistáink segítenek a számodra legesztétikusabb és legharmonikusabb forma kiválasztásában. Emellett a legmagasabb minőségű anyagok alkalmazásával pedig garantáljuk, hogy elégedett leszel a végeredménnyel!

Válaszd Te is a tű- és fájdalommentes megoldást! Jelentkezz be még ma!

 

További részleteket olvashatsz az alábbi linkre kattintva:

Air filler szolgáltatásunk