All-on-4 fogpótlás

a (fix) fogpótlások magasfoka

A modern kori fogászat egyik legnagyobb vívmánya kétségkívül a műgyökér-beültetés, más néven az implantáció, melynek célja a komplex rehabilitáció, vagyis a páciens számára használható és esztétikus fogpótlás készítése.

 A továbbiakban bemutatott All-on-4 technológia teljes fogatlanság esetén is tökéletes megoldást kínál.

Mi az All-on-4 tecnológia?

Ezt a speciális, implantátumokra támaszkodó rögzített fogpótlás típust a Nobel Biocare csoport, a világ egyik vezető implantátum gyártó cégcsoportja hívta életre.
Ahogy azt az angol elnevezés is sejteti, a technológia lényege abban áll, hogy a teljes fogsor mindössze négy darab, megfelelően pozícionált implantátumra támaszkodik, melyek teljes stabilitást biztosítanak a pótlásnak.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak a meggyengült fogazatú, vagy fogatlan pácienseinknek, akik nem szeretnének kompromisszumot kötni a fogpótlásban!

Ez a megoldás mind esztétikai, mind funkcionális téren visszaadja az eredeti fogsor érzetét és ami a legfontosabb, a műtét után akár már másnap fogakkal a szájában távozhat a páciens, ugyanis az implantátumok azonnal terhelhetők.

Ez az innovatív megoldás azon pácienseink számára is lehetővé teszi az implantációt, akiknek állkapocs csontja elvékonyodott, fogágybetegség, sorvadás következtében vesztették el a fogaikat.

Az implantátumok pozíciójának köszönhetően olyan esetben sincs szükség csontpótlásra, ahol egyébként indokolt lenne.

Dr. Wesselényi Gabriella

A Silver Dent parodontológus szakorvosa és implantációs sepcialistája

Tanulmányaimat a Szegedi Tudományegyetemen végeztem, majd az Egyesült Államokban képeztem tovább magam az implantáció területén. Magyarországon és külföldön is széleskörű tapasztalatra tettem szert a sebészetben, számtalan különleges esettel volt szerencsém találkozni pályám során.

Az All-on-4 technikát azért ajánlom előszeretettel a pácienseimnek, mert az azonnal behelyezhető ideiglenes fogsor is fixen rögzül, így sokkal nagyobb kényelmet nyújt már a gyógyulási idő alatt.  Ezt az eljárást javaslom minden olyan páciensemnek, akiknél nagyobb csonthiány áll fenn és más esetben jelentős csontpótlásra lenne szükség, mivel így megkímélhetem őket a felesleges kiadásoktól és a hosszadalmas regenerációtól.

Mik az előnyei más megoldásokhoz képest?

A kivehető pótlással ellentétben a páciens olyan minőségi életet élhet, mint saját, ép fogsorával.

A pótlás minden esetben stabil marad, a teljes rágóképességet biztosítja, ezért nincs szükség az ételek szelektálására ill. nem kell attól tartanunk, hogy rágás közben kimozdul.

Nem utolsó sorban nagyon esztétikus, visszaadja az arc természetes formáját.

Más típusú implantációs eljárással szemben a kezelés előnye, hogy a teljes fogsor kialakításához csupán egy műtét és összesen 4 db implantátum szükséges, melyek azonnal terhelhetőek, már a gyógyulási idő alatt. Az implantátumok speciális pozíciójának köszönhetően nincs szükség csontpótló műtétre, amely jelentősen lerövidíti a kezelés hosszát és költséghatékonyabb is.

Hogyan kell elképzelni a kezelés menetét? Mikorra lesz fogam?

Az all-on-4 fogsor kialakításához összesen egy műtétre van szükség, mely során behelyezzük az implantátumokat, majd lenyomatot veszünk. Az ideiglenes rögzített fogpótlás akár már másnap behelyezhető a páciens szájába.

Ezt követi a 3-4 hónapig tartó gyógyulási idő, mely alatt a páciens már teljes életet élhet fogsorával, azonban ennek letelte után kapja meg a végleges fix pótlást, mely még komfortosabb és esztétikusabb, mint az ideiglenes.

Mennyire tartós megoldás?

A fogászati implantátumok hasonlóan viselkednek a saját fogainkhoz abban a tekintetben, hogy ezek is gondos ápolásra szorulnak. A megfelelő szájhigiénia és kontroll mellett azonban nagyon hosszú távú, sok esetben élethosszig tartó megoldást nyújthatnak.

Beszéljen helyettünk az egyik kedves Páciensünk:

Marketing szlogenek ide- vagy oda, nincs is annál meggyőzőbb, mint amikor saját Pácienseink osztják meg mi történt velük a Silver Dentben. Hálásak vagyunk a sok pozitív visszajelzésért, és külön megtisztelő, hogy sokan bátran meg is osztják silverdentes élményeiket, vagy akár átalakulásukat.

Dr. Kosztik János

jogász

“A Silver Dent klinikát magas fokú szakmai tudás, precizitás, valamint előzékenység, kedvesség és nem utolsó sorban őszinteség jellemez.

A kezelésem során Dr. Wesselényi Gabriella doktornővel történt első konzultáció alkalmával meglepetten tapasztaltam (korábban máshol elvégzett fogászati kezeléseimmel ellentétben), hogy a diagnózis gyors felállítását követően meglepő őszinteséggel, kertelés nélkül beszélt a problémáról és azonnal ajánlotta a megoldást is. A megoldások között több alternatíva felajánlásával, azok részletes magyarázatával segített a döntéshozatalban. Nem erőltetett semmit és hagyott elegendő időt is a legideálisabb alternatíva megtalálásában. A döntést követően rövid idővel a kezelés is megkezdődött, amely a több, mint 5 órás beavatkozásnál is fájdalommentes volt. A doktornő a beavatkozás alatt minden mozzanatnál elmondta, hogy mi fog történni, ha úgy érezte, hogy esetleg némi fájdalommal járhat akkor előre elnézést kért. Egy pillanatra sem állt meg, vagy lankadt a figyelme pedig igen komplikált és embert próbáló kezelés volt. A műtét végeztével szakszerű felvilágosítást kaptam a gyógyulás folyamatáról és arról, hogy mit szabad és mit nem annak érdekében, hogy a gyógyulás mihamarabb megtörténjen. Külön kiemelném, hogy a gyógyulás idejére is gondoskodtak ideiglenes fogpótlásról, anélkül képtelen lettem volna a munkámat elvégezni. Ez idő alatt is folyamatosan tartottam a kapcsolatot a doktornővel, aki mindig készségesen a rendelkezésemre állt.

Ma már a végleges fogpótlás is felkerült és olyan érzés, mintha mindig is a sajátom lett volna, nem korlátoz semmiben, sem a munkámban, sem a napi egyéb teendők elvégzése során. Be kell valljam, hogy még talán jobban is sikerült, mint az eredetiek voltak és ezt a környezetemben élők is észrevették.

Végezetül köszönet a Silver Dent mindig vidám és mosolygó munkatársainak, akik segítő közreműködésükkel igyekeztek átsegíteni a nehézségeken!

A jövőben, ha bárki fogászati tanácsot kérne tőlem, biztosan a Silver Dent-hez irányítom majd!”

Rendelőnk Budapest szívében kínál magas színvonalú komplex szolgáltatást, ahol képzett szakmai csapatunk gondoskodik Önről a tervezés legelső pillanatától az utolsó simításokig. Kérjen időpontot és jöjjön el hozzánk egy személyes konzultációra, hogy az Ön számára minden szempontból legmegfelelőbb ajánlatot adhassuk.

Időpontfoglaláshoz kérjük töltse ki és küldje el nekünk az alábbi adatlapot, vagy hívjon minket a +36 30 163 6330 telefonszámon.

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Arra törekszünk, hogy minden páciensünk egészségesen és ragyogóan mosolyoghasson!