FOGadom – 2021

No Comments

FOGadom!

Ezúttal bátran mondhatjuk, hogy mindannyian egy jobb és eredményesebb új évben bízunk! 2021 számos új lehetőséget rejt, és talán ebben az évben a szokásosnál is többen tűznek majd ki új célokat maguk elé. Ha még nincs fogadalma, miért nem gondolkodik a fogai egészségének javításán? A fogorvosi rutin egyszerű megváltoztatása 2021-ben garantáltan eredményes lesz! Íme néhány javaslat a kezdetekhez!

Jöjjön végre az implantálás!

Az implantátumok beültetésének gondolata ijesztő lehet, ezért a legtöbb Páciens a lehető leghosszabb ideig halogatja a beavatkozást. Pedig az implantátumok a természetes fogak legjobb helyettesítői, melyekkel teljes értékű pótlást készíthetünk! Ráadásul a beavatkozás ma már rutinszerű, és egy magasan képzett szakemberrel nem bonyolultabb egy foghúzásnál. Tehát miért is ne lehetne 2021 az az év, amikor visszanyeri a mosolyát?!

Minden nap fogselyem!

A fogselyem a fogászati ​​rutin elengedhetetlen része, vagy legalábbis annak kellene lennie. A legújabb felmérések szerint azonban a felnőttek mindössze 21% -a használ rendszeresen fogselymet, és minden harmadik soha életében nem is használt még. A számok rémisztőek, különösen akkor, ha belegondolunk, hogy a fogselyem nélküli fogtisztítás során a fogaink 40%- a érintetlen marad! Mindez tobvább növeli a fogszuvasodás és a fogvesztés kockázatát. Használja ezentúl mindennap, fogmosás előtt a tiszta mosolyért!

 Ideje leszokni a dohányzásról!

Lehet, hogy a dohányzásról való leszokás már szerepel a fogadalmak listáján, de gondolta volna, hogy az orális állapotára is komoly egészségügyi előnyökkel járhat? A dohányzás ugyanis a szájrák és az ínybetegségek egyik legfőbb oka. Tanulmányok bizonyítják, hogy a dohányzás az esetek 75% -ában hozzájárul az ínybetegségek kialakulásához, és a dohányosok valószínűleg kétszer annyi fogat veszítenek, mint a nem dohányzók. Kell ennél több érvet felsorolnunk?

 Csökkentse a cukor mennyiségét!

A fogak felszínén kialakuló lepedéket, vagyis a plakkot alkotó baktériumok táplálékául a cukrok szolgálnak, melyek jelenlétében ezek a baktériumok gyorsabban szaporodnak, méretükben és vastagságukban is gyors növekedésnek indulnak. A baktériumok egy része emellett a cukrot egyfajta ragasztóvá alakítja, melynek segítségével képesek igen erősen tapadni a fog felszínéhez, megnehezítve ezzel az eltávolításukat. A cukor fogyasztás csökkentése tehát hozzájárul a fogak egészségének javításához!

 Évente legalább kétszer keresse fel fogorvosát!

A rendszeres fogászati kontrollok beiktatása elengedhetetlen része az egészségügyi rutinnak. A Magyarországon élő felnőttek közel 40% -a mégis elismeri, hogy csak akkor keresi fel a fogorvosát, ha konkrét problémája, vagy fájdalma van. Pedig a rendszeres kontrollokkal rengeteg pénzt és időt spórolhatunk meg magunknak, hiszen az időben felfedezett fogászati betegségek ellátása gazdaságosabb, és kevesebb időráfordítást igényel, mint egy komplex fogászati probléma orvoslása. Emellet a fogorvosok segítenek megtisztítani a fogakat az otthoni körülmények között nem eltávolítható- erősen tapadó plakktól, vagyis a fogkőtől, illetve tanácsot adnak a fogak egészségének javítására, valamint a személyre szabott szájápolási rutin kialakításában is segítenek!

Kezdje ragyogóan az évet!

A dohányzás, a bor, a kávé és a tea fogyasztásával a fogak elszíneződnek, a ragyogó mosoly visszanyerésében pedig csak szakember tud segíteni! Bízza magát a Silver Dent szakembereire, és látogasson el hozzánk egy teljeskörű dentálhigiénés tisztításra és fogfehérítésre!