All-On-4 Fogpótlás

No Comments

All on-4 fogpótlás – a (fix) fogpótlások magasfoka

 

Napjainkban egyre inkább az implantátumokra helyeződik a hangsúly, ha foghiány kezeléséről van szó. Ezek a kis titánium csavarok képesek tökéletesen helyettesíteni az elvesztett fog gyökerét, amire a koronai rész épül. A végeredmény így szinte olyan kényelmes és komfortos lesz, mint a saját fogunk.

Azoknak a pácienseknek, akik teljes fogatlansággal kénytelenek élni, forradalmi áttörést jelenthez az All-on-4 technológia, melyben egy teljes fogsor rögzül mindössze négy darab implantátumon.

Mi az All-on-4 technológia?

Ezt a speciális, implantátumokra támaszkodó rögzített fogpótlás típust a Nobel Biocare csoport, a világ egyik vezető implantátum gyártó cégcsoportja hívta életre.

Ahogy azt az angol elnevezés is sejteti, a technológia lényege abban áll, hogy a teljes fogsor mindössze négy darab, megfelelően pozícionált implantátumra támaszkodik. Ezek teljes stabilitást biztosítanak a pótlásnak.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak a meggyengült fogazatú, vagy fogatlan pácienseinknek, akik nem szeretnének kompromisszumot kötni a fogpótlásban!

Ez a megoldás mind esztétikai, mind funkcionális téren visszaadja az eredeti fogsor érzetét és ami a legfontosabb, a műtét után akár már másnap fogakkal a szájában távozhat a páciens, ugyanis az implantátumok azonnal terhelhetők.

Ez az innovatív megoldás azon pácienseink számára is lehetővé teszi az implantációt, akiknek állkapocs csontja elvékonyodott, fogágybetegség, sorvadás következtében vesztették el a fogaikat.

Az implantátumok pozíciójának köszönhetően olyan esetben sincs szükség csontpótlásra, ahol egyébként indokolt lenne.

Mik az előnyei más megoldásokhoz képest?

A kivehető pótlással ellentétben a páciens olyan minőségi életet élhet, mint saját, ép fogsorával.

A pótlás minden esetben stabil marad, a teljes rágóképességet biztosítja, ezért nincs szükség az ételek szelektálására ill. nem kell attól tartanunk, hogy rágás közben kimozdul.

Nem utolsó sorban nagyon esztétikus, visszaadja az arc természetes formáját.

Más típusú implantációs eljárással szemben a kezelés előnye, hogy a teljes fogsor kialakításához csupán egy műtét és összesen 4 db implantátum szükséges, melyek azonnal terhelhetőek, már a gyógyulási idő alatt. Az implantátumok speciális pozíciójának köszönhetően nincs szükség csontpótló műtétre, amely jelentősen lerövidíti a kezelés hosszát és költséghatékonyabb is.

Hogyan kell elképzelni a kezelés menetét? Mikorra lesz fogam?

Az all-on-4 fogsor kialakításához összesen egy műtétre van szükség, mely során behelyezzük az implantátumokat, majd lenyomatot veszünk. Az ideiglenes rögzített fogpótlás akár már másnap behelyezhető a páciens szájába.

Ezt követi a 3-4 hónapig tartó gyógyulási idő, mely alatt a páciens már teljes életet élhet fogsorával. Azonban ennek letelte után kapja meg a végleges fix pótlást, mely még komfortosabb és esztétikusabb, mint az ideiglenes.

Mennyire tartós megoldás?

A fogászati implantátumok hasonlóan viselkednek a saját fogainkhoz abban a tekintetben, hogy ezek is gondos ápolásra szorulnak. A megfelelő szájhigiénia és kontroll mellett azonban nagyon hosszú távú, sok esetben élethosszig tartó megoldást nyújthatnak.

Rendelőnk Budapest szívében kínál magas színvonalú komplex szolgáltatást, ahol képzett szakmai csapatunk gondoskodik Rólad a tervezés legelső pillanatától az utolsó simításokig. Kérj időpontot és gyere el hozzánk egy személyes konzultációra, hogy minden szempontból legmegfelelőbb ajánlatot adhassuk.

 

Időpont egyeztetésért kérjük hívj minket a +36301636330-as telefonszámon vagy írj emailt az [email protected] email címre.