Találja meg a legmegfelelőbb fogászatot – Segítünk!

No Comments

Találja meg Ön is a legmegfelelőbb fogászatot!

Nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy fogaink egészségének megőrzése érdekében milyen fontosak a rendszeres szűrővizsgálatok.

A megfelelő fogászat megtalálása azonban sokszor igen nehéz feladat. Lépten- nyomon olyan rendelőbe botlunk, akik mind azt hirdetik, hogy ők a legjobbak.

Jogosan merül fel az Ön részéről is a kérdés:

Honnan tudhatom, számomra „ki” a legmegfelelőbb?!

A legmegfelelőbb fogászat kiválasztása

Íme néhány tipp a megfelelő fogászat kiválasztásához:

  1. Kutatás

Az első és legfontosabb lépés a kutatás. Használja az internetet, és keressen néhány egyedi klinikát; tekintse meg azok szolgáltatásait és árait. Ma már minden szolgáltatást értékelni lehet, a szubjektív véleményeket azonban nem árt fenntartásokkal kezelni! Ne feledkezzen meg a közösségi oldalakról sem! Ma már minden valamire való klinika rendelkezik instagram, vagy facebook oldallal, ahol a közzétett posztok és képek alapján könnyen eldönthetjük, hogy szimpatikus e számunkra az adott fogászat, vagy sem.

  1. Keressen megfizethető fogászatot!

A második legfontosabb dolog, amit az ideális fogászat kiválasztásánál figyelembe kell vennünk, az a klinika megfizethetősége. Sok esetben a magasabb árak nem minden esetben járnak együtt a magas minőséggel, ezért ne féljen a kedvezőbb, közepes árfekvésű rendelőktől! Néha egy megfizethető klinika jobb választás lehet. Aggodalomra az adhat okot, ha a kezelési tervünkben nincsenek egyértelműen feltüntetve az árak, és árgaranciát sem biztosítanak nekünk.

  1. Szolgáltatások és készenlét

A mai rohanó világban sokszor már az is kihívást jelent, hogy hétköznapra beiktassunk egy fogászati kezelést. Ezért rengeteg időt tudunk spórolni azzal, ha olyan fogászatot keresünk, ahol minden szolgáltatás, amely szükséges lehet egy komplex kezelés során, egy helyen elérhető (röntgen, CT, általános fogászati kezelések, szájsebészet, esztétikai fogászat…stb.). Szintén fontos szempont, hogy a fogorvosunk minden nap elérhető legyen, így az időpont egyeztetések rugalmasak, a kezelések pedig jóval rövidebb idő alatt lezajlanak.

  1. Az első benyomás

Nem csak a személyes kapcsolatainknál vagyunk hajlamosak messzemenő következtetést levonni egy első találkozó után. A fogászati klinika felkeresésekor már egy telefonbeszélgetés is döntő lehet, és sok mindent elárulhat egy adott fogászatról. A kapcsolatfelvételkor érdemes ezt kihasználnia, és megfigyelni azt, hogy mennyire segítőkészek Önnel, és milyen szintű tájékoztatást nyújtanak már a bejelentkezés alkalmával. Egy ideális fogászat kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a Páciensek már az első pillanattól kezdve minden kérdésükre választ kaphassanak, és a velük kapcsolatos ügyintézések gördülékenyen történjenek!

  1. A fájdalomcsillapítás minősége

Az igazán félős Páciensek legjobban annak örülnének, ha altatásban végezhetnék el a kezeléseket. Hazánkban ez még nem bevett szokás, ugyanakkor nem is indokolt, hiszen gyakorlatilag minden megoldható helyi érzéstelenítéssel. Ennek minőségén azonban nagyon sok múlik! A körzeti orvosnál alkalmazott érzéstelenítők sajnos sokszor gyengébb minőséget képviselnek, ellenben a magánrendelések alkalmával a zsibbasztás helyett, tényleges érzéstelenítést alkalmaznak a fogorvosok, amik garantálják az érző idegek kikapcsolását, és ez által a valós fájdalommentességet. A kellemetlenségek elkerülése érdekében mindenképp megéri magánrendelésen kezeltetni fogainkat.