Fogszabályozás mindenkinek

No Comments

Fogszabályozás mindenkinek

A legmodernebb technikák birtokában, napjainkban már nem jelent kihívást akár 40-50 éves korban sem a fogszabályozás. Sőt! Számunkra is meglepő módon az utóbbi évek tapasztalatai alapján egyértelműen kijelenthetjük, hogy ugrásszerűen megnőtt a felnőtt páciensek száma a fogszabályzó rendeléseken! A szakértők szerint ráadásul ez a növekvő tendencia valószínűleg a jövőben is így marad!

De vajon mi lehet az oka, talán Ön lesz a következő?

Működik!

A mai készülékekkel a fogszabályozó kezelés legalább annyira hatékony a felnőttek számára, mint a gyermekek esetén. Az egészséges fogakat bármely életkorban tudjuk mozgatni, hiszen a fiziológiai folyamat minden esetben ugyanaz. Ráadásul az erőkifejtés nagysága a különböző készülék típusoknak köszönhetően, egyénre szabottan választható!

Az eset bonyolultságától és a Páciens által elérni kívánt céloktól függően a rövid távú kezelésmindössze néhány hónapot vehet csak igénybe, míg az átfogó kezelés már hosszabb ideig, általában 16-18 hónapig tarthat.

 Szinte láthatatlan

A fogszabályozásbanmegjelent legújabb innovációkkal még kényelmesebbé és szinte láthatatlanná váltak a készüléket. A fogszínű brackettek helyett megjelentek a speciális zafír- kristályból készült, átlátszó brackett, melyek a Páciens saját fogszínéhez igazodva, a kíváncsi szemnek tényleg láthatatlanok. a mai készülékek nagy részét ráadásul úgy tervezték, hogy minél jobban illeszkedjen az életmódhoz.

A hagyományos fém brackettek mérete is csökkent, illetve az átlátszó készülékek mellett egyre népszerűbbek a nyel oldali, ún. belső fogszabályzók is. Mivel nem minden készülék alkalmas minden fogszabályozási problémára, elsősorban a fogszabályozó szakember határozza meg, hogy adott esetben melyik típus megfelelő a legjobb és leggyorsabb eredmény eléréséhez.

 Sokkal több, mint egy gyönyörű mosoly

Igen, a szabályos fogak vonzóak és bizalmat keltenek, ám felnőttkorban ennél sokkal többről van szó.
Az rendezetlen, torlódott fogak ugyanis más fogászati ​​problémákat is okozhatnak, így például fogszuvasodást, ínybetegséget, valamint a fogzománc rendellenes kopását és a rágás nehézségeit, állkapocsízületi betegségeket. Mindezeket figyelembe véve a fogszabályozás egyfajta befektetés a későbbi -igen költséges- fogászati beavatkozások megelőzésére.

Soha nem késő belevágni

A mai felnőttek között sokan vannak, akik gyermekkorban átestek fogszabályozáson, de a szabályozás fájdalmas élmény volt, az eredmény messze elmaradt a várttól, sőt az sem ritka, hogy a fogaik újra összekuszálódtak. Egy- egy rossz élmény akár egy életen át is elkísérhet minket, és a tökéletes mosoly- a rendezett fogak iránti vágy sem csillapodik. A folyamatos technikai fejlődésnek köszönhetően ma már számtalan lehetséges opció közül választhatunk, ráadásul a mai technikák összehasonlíthatatlanul jobbak régebbieknél, az eredmény szinte minden esetben garantált. Az új technikák terjedésével ma már a kezelések egyértelműen sikeresebbé váltak, ennek köszönhetően a sok elégedett páciens már jó élményként tekint a fogszabályozás kezelésére, ami a felnőttkori fogszabályozás megítélését is egyre pozitívabbá teszi.

Bízza magát a Silver Dent Szakértő csapatára!

Rendelőnkben a legmodernebb fogszabályzó készülékekkel nemcsak gyorsan, hanem kíméletesen zajlik a fogszabályzó kezelés, melynek minden részét az Ön személyes igényeihez igazodva tervezzük meg! Bizonyosodjon meg róla saját maga és kérjen időpontot konzultációra még ma!

 

Fogszabályozással kapcsolatos korábbi blogbejegyzéseink:

BLOG1,    BLOG2,    BLOG3,    BLOG4

KÉSZÜLÉK GALÉRIA (igazi páciensek, igazi fotói)

Írta: Klein Eszter
Rendelővezető- Klinikai fogászati higiénikus, Silver Dent Fogorvosi rendelő