Márciusi fogszabályozó készülék akciók

No Comments

Márciusi fogszabályozó akció – fogszabályozás hónapja

Március a fogszabályozás hónapja a Silver Dent-ben, ennek kapcsán ezt a témát vesszük újra górcső alá és több fogszabályozó készülék akció is vár rád!

Fogszabályozó akció – Március a fogszabályozás hónapja a Silver Dent-nél!

Az utóbbi években egyre népszerűbb a fogszabályozás a felnőttek körében is, ennek oka elsősorban az, hogy ez a kezelési forma hatalmas fejlődésen ment keresztül és számos olyan új lehetőséget kínál, ami sokkal esztétikusabb és kényelmesebb. A technikai fejlődésen túl fontos megemlíteni, hogy az emberek igényesebbé váltak, minden eddiginél fontosabbá vált a vonzó megjelenés és a szép mosoly.

A szép, szabályos fogazat szakmai karrierünket, vagy éppen magánéleti sikereinket is meghatározza. Mindezek fényében már nem is olyan meglepő, hogy egyre többen vágnak bele a fogszabályozásba felnőtt korban is.

Miért fontos a fogszabályozás és kinek ajánlott?

Fogszabályozás = megelőzés

Páciensek elsősorban az esztétikai okok miatt keresik fel a fogszabályzó szakorvost, holott a megfelelő funkcionalitás helyreállítása legalább annyira fontos.

A fogazati eltérések számos betegség, és egyéb probléma okozói lehetnek: a torlódott fogakat nehezebb tisztán tartani, így gyorsabban szuvasodnak; a fogak rendellenes pozíciója ínysorvadást, fogágybetegséget okozhat; a kiálló metszőfogak gyermekkorban gyakran megsérülnek; a fogívek szabálytalan találkozása pedig állkapocsízületi problémákhoz vezethet.

Szerencsére a fogszabályozás ma már tényleg kortalan, bátran állíthatjuk, hogy mindenki számára létezik megfelelő megoldás!

„Hogy néznék ki felnőttként fogszabályozóval a számban?”

Szintén hozzájárult a fogszabályozás népszerűségének növekedéséhez, az egyre többféle esztétikus és szinte, vagy teljesen láthatatlan készülék megjelenése. Ráadásul a hazai fejlesztéseknek köszönhetően már sokkal kedvezményesebb áron érhető el akár a teljesen átlátszó sínes, ún. láthatatlan fogszabályzó készülék is, amely alkalmas kisebb torlódások rendezésére és rések zárására is.

Mi a különbség az egyes típusok között?

A hagyományos rögzített készülékeknél az ív apró gumigyűrűkkel rögzül a brackettekben, ellenben az önligírozók zárszerkezettel rendelkeznek, melynek köszönhetően sokkal kisebb a súrlódási erő, így hatékonyabban, ugyanakkor kíméletesebben és gyorsabban történik a fogak mozgatása. Mindkét típusból léteznek fém vagy esztétikus, kerámia/ zafír brackettek, amelyek alig észrevehetőek.

A rögzített készülékek speciálisabb típusa a linguális készülék, amely teljes mértékben láthatatlan, hiszen a fogak nyelv- illetve szájpadlás felöli oldalán rögzülnek a brackettek. A kezelés során egyénre szabottan, digitális terv alapján előre legyártott íveket alkalmazunk.

Az Aligner terápia a napjainkban legnépszerűbb úgy nevezett láthatatlan fogszabályozás. A kezelés során számítógépes program tervezi meg a fogak mozgatásához szükséges átlátszó síneket, melyeket a fogtechnika készít el. A síneket megfelelő sorrendben, meghatározott időközönként cserélve szükséges hordani, minimum napi 20 órát. Fontos kiemelni, hogy bár a technika rengeteget fejlődött az Aligner terápia területén, mégis vannak olyan komplikáltabb esetek, amikor kivehető sínekkel nem érhető el megfelelő eredmény.

Meddig tart a kezelés?

Ez az a kérdés, amire a választ, minden esetben csak az egyéni paraméterek alapján lehet meghatározni. Ugyanakkor nem kell megijednünk, hogy egy fogszabályozó kezelés minden esetben több évig tart, gyakran 1 év kezelési idő is elég a kívánt eredmény eléréséhez.

Amivel viszont feltétlen kalkulálnunk kell, az a 4-6 hetente történő aktiválás, amikor az orvos lecseréli a fogak mozgatásához szükséges íveket, annak érdekében, hogy a helyes irányba haladjon a folyamat.

Mi történik a készülék levétele után?

A szabályos fogíveket a fogszabályozó készülékes kezeléssel érhetjük el. Azonban nagyon fontos hangsúlyozni, hogy ez a kezelés nem ér véget a fogszabályozó készülék eltávolításával, hisz az eredményt meg is kell(ene) őrizni.

A helyben tartás történhet kivehető, illetve rögzített készülékekkel.

A kivehető helyben tartó fogszabályozók lehetnek a gyermekek kezelésénél ismeretes kivehető készülékek (köznyelvben elhíresült nevén „éjszakai fogszabályozó”), vagy átlátszó fóliából készült sínek, melyek a láthatatlan fogszabályozás sínjeihez hasonlóak. Ezek hordási ideje minimum az aktív fogszabályozó készülékes kezelés idejének kétszerese!

Az egyszerűbb és biztosabb megoldás érdekében alkották meg a rögzített helybentartó készüléket, vagyis a fix retainert. Ez az elülső fogak belső felszínére speciális ragasztóval rögzített vékony drótszál, vagy üvegszál. Ez a láthatatlan megoldás (hisz a fogak belső felszínén rögzül!) biztosítja az egész napos védelmet az elmozdulás ellen! Kényelmes, sem a beszédet, sem az étkezést nem zavarja, tisztítás rendkívül egyszerű, viszont évente kétszer érdemes fogkő eltávolítás keretein belül professzionálisan is megtisztítani.

Amennyiben Te is elgondolkodtál már azon, hogy érdemes lenne szabályoztatni a fogait, itt a remek alkalom! Márciusi akciónk keretében jelentős árkedvezménnyel vághatsz bele a kezelésbe!
Nézd meg a DAMON Clear fogszabályozó akciót
Óriási akció a hagyományos fém fogszabályozó készülékre! – Itt nézd meg!

Kérdésed lenne vagy konzultációs időpontot foglalnál? Várjuk jelentkezésed a +36301636330-as telefonszámon vagy [email protected] email címen.